22 octombrie 2008

Ciucalataaa


1. Olmecii, o populaţie din Mexic, mâncau ciocolată acum 1000 de ani. Ciudat, dar adevărat!
2. Maiaşii obişnuiau să bea ciocolată lichidă în timpul ceremoniilor nupţiale, logodnelor, botezuri şi chiar înmormântări.
3. Anumite sortimente de ciocolată pot fi foarte scumpe, dar ştiaţi că boabele de cacao erau folosite ca monedă de schimb de azteci şi maiaşi?
4. Cine s-o fi gândit să solidifice ciocolata? Călugării mexicani, în secolul al XVIII-lea, au creat şi exportat produse din ciocolată, pentru a strânge bani pentru mănăstire.
5. Ciocolata poate conţine 500 de arome! Nici nu e de mirare că e atât de bună. Vanilia nici măcar nu se apropie de această cifră.
6. Împăratul mexican Montezuma obişnuia sa bea ciocolată înainte să meargă la harem. Cum ciocolata te face să te simţi bine, e considerată un afrodisiac.
7. Pentru scenele de groază din filmul Psycho, regizat de Alfred Hitchcock, s-a folosit sirop de ciocolată, nu sânge!
8. Ciocolata a renăscut în 1879, când Daniel Peter şi Henre Nestle au introdus sortimentul cu lapte. În acelaşi ai, Rudolphe Lindt a introdus o modalitate de procesare care făcea ciocolata fină.
9. Napoleon îşi lua cu el provizii de ciocolată în timpul campaniilor militare. Asta e dovada clară că ciocolata creşte energia şi reface carbohidraţii.

10. Ciocolata nu poate fi acuzată că ar creşte colesterolul din sânge! S-a demonstrat ştiinţific

0 comentarii:

Un produs Blogger.

© I'm in love with spring!, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena